5.jpg 6.jpg 7.jpg
 

Over de club

Hockeyclub Winsum is opgericht in december 1975 en kent een rijke geschiedenis. Binnen 10 jaar had de club zo'n 180 leden, 14 elftallen en een mooie accommodatie (beter bekend als het Colosseum) met twee grasvelden. De club bruiste, was jaarlijks het podium van een groots seniorentoernooi en had in de regio een naam hoog te houden wat betreft gezelligheid. Ook op sportief gebied ging het voor de wind. Als hoogtepunt; het internationale Paul Backbiertoernooi in Maastricht (1977). Op fenomenale wijze eindigde het nog jonge Winsum daar achter het Duitse Aken op de tweede plaats.

Waar omliggende clubs de beschikking kregen over een kunstgrasveld, bleek dit in Winsum lastig te realiseren. Zo was Winsum niet alleen de noordelijkst hockeyclub in Nederland, maar ook de laatste zonder kunstgras en hierdoor - in afzienbare tijd - qua ledenaantal de kleinste.

De aanleg van een kunstgrasveld (2006) en een modern, nieuw clubhuis (2013) - beiden gedeeld met korfbalvereniging DWA-ARGO - blies de club nieuw leven in. Ons ledenaantal zit momenteel sterk in de lift (met name de jeugd groeit hard), we hebben weer zowel een eerste dames- als herenelftal, de club bloeit en er worden weer sportieve successen geboekt. Tevens is de club opnieuw het toneel van een tweedaags seniorentoernooi (Noord in de Mix) en wordt er weer volop geïnvesteerd in familietoernooien, barbecues en clubdagen. De bijkomende reeks aan kampioenschappen en zelfs deelnames aan het Nederlands kampioenschap voor jong-senioren (dames 1, 2016 & heren 1, 2017) laten zien dat Winsum weer een club is om rekening mee te houden. 
 

© 2023 - ALL RIGHTS RESERVED - LISA