5.jpg 6.jpg 7.jpg
 
Algemeen

Coronamaatregelen omtrent (jeugd)trainingen HC Winsum

28-4

Corona-trainingen H.C. Winsum, 28/04/2020

 

Beste ouders/verzorgers,

Sinds de persconferentie van 21 april weten we dat het voor jeugd in de basisschoolleeftijd (t/m 12 jaar, D-jeugd) en jeugd van 13 tot en met 18 jaar (C- tot en met A-jeugd) per 29 april weer mogelijk is om te starten met sporten in verenigingsverband. Daarbij geldt voor de groep van 13 t/m 18 jaar dat er ten alle tijden anderhalve meter afstand van elkaar in acht moet worden genomen.

Om aan deze voorzichtige herstart op de juiste manier invulling te kunnen geven hebben wij als club een aantal voorwaarden opgesteld die wij middels deze brief met u zullen delen.

De nieuwe trainingstijden 

De trainingen vinden nog steeds plaats op de woensdagen en de vrijdagen. De eerste training zal op vrijdag 1 mei zijn. Om onderling contact zoveel mogelijk te vermijden trainen er, met uitzondering van de jongste jeugd, geen teams meer op gelijktijdige tijdstippen. Tevens is er een marge tussen de trainingen ingecalculeerd om het wisselen zonder onderling contact te laten plaatsvinden. De nieuwe trainingstijden zijn als volgt:

·        Mixed6E1 en Mixed8E1: 16:30 – 17:30

·        MC2: 17:45 – 18:45 

·        MB1: 19:00 – 20:00

·        MC1: 20:15 – 21:15

Om te voorkomen dat er teams door elkaar gaan lopen is het belangrijk dat uw kind niet te vroeg wordt gebracht/te laat wordt opgehaald (of, als uw kind zelfstandig naar de training komt, niet te vroeg aankomt/te laat vertrekt). De nieuwe trainingstijden zijn om die reden hierin leidend. 

Aankomst/ vertrek van de kinderen

·        U mag uw kind alleen nog halen en brengen, waarbij u in principe niet uit de auto stapt. Het is helaas niet toegestaan om te blijven kijken bij de trainingen.

·        Om de anderhalve meter afstand in acht te houden zal er voor de ingang van het veld aangegeven worden waar de kinderen moeten staan, om bij het betreden van het veld de juiste afstand te kunnen garanderen. Wij doen hierbij een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de oudere jeugd om deze afstand te bewaren.

·        Indien uw kind op de fiets naar de training komt, kan uw kind zijn/haar fiets in de daarvoor bestemde vakken neerzetten, zodat ook hier de anderhalve meter afstand gehandhaafd wordt.

Het clubhuis

·        Het clubhuis en de kleedkamers blijven gedurende de volledige trainingsdag gesloten; uw kind moet dus omgekleed op de training verschijnen en u wordt verzocht een eigen bidon gevuld met water mee te nemen/geven.

·        Het materiaalhok is alleen toegankelijk voor de trainers. Ouders, coaches en (jeugd)leden worden verzocht het hok niet te betreden. 

·        Ice packs, de EHBO kist en andere benodigdheden worden in het materiaalhok gelegd.

·        Uw kind kan tijdens de trainingen geen gebruik maken van het toilet.

 

 

De trainingen

Voor de invulling van de trainingen zullen de desbetreffende trainers verantwoordelijk zijn. Voor de jeugd in de basisschoolleeftijd (t/m 12 jaar oud) geldt dat er geen anderhalve meter afstand van elkaar gehouden hoeft te worden. Wel zullen er, indien mogelijk in verband met schaarste, desinfecterende middelen aanwezig zijn. 

 

Voor de trainingen van de oudere jeugd zal het protocol van de KNHB in acht genomen worden:

·        Spelers mogen alleen het eigen materiaal aanraken, zoals stick en bidon.

·        Er wordt getraind zonder hesje, we vragen de spelers daarom een donker en een licht shirt mee te nemen.

·        Het is voor iedereen verboden om de neus te ledigen en/of te spugen op het veld. 

·        Ballen worden alleen door de trainer(s) aangeraakt, spelers raken de bal alleen met de stick aan. 

·        Ander trainingsmateriaal, zoals bijvoorbeeld pilonnen, wordt alleen door de trainer(s) aangeraakt.

·        De Corona-verantwoordelijke (trainer) verzorgt de distributie van het trainingsmateriaal over de velden.   

·        Materiaal wordt aan het eind van de trainingsblok/dag gedesinfecteerd door de Coronaverantwoordelijke (trainer). 

·        Alleen gebruik maken van eigen keepersspullen, indien een keeper hierover beschikt. Anders zonder keeper trainen.

 

Voor informatie over dit protocol kunt u op de site van de KNHB terecht. 

 

Wij hopen dat alles zo duidelijk is. Indien u nog vragen/ opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met de trainer (via Whatsapp) of via de mail.  Daarnaast hopen we uw kinderen vanaf vrijdag 1 mei weer op ons veld te mogen verwelkomen. 

 

Met sportieve groet,

 

De trainers en het bestuur H.C. Winsum

© 2020 - ALL RIGHTS RESERVED - LISA