5.jpg 6.jpg 7.jpg
 

H.V.A. MD2 - Meisjes D1 (mix): 1 - 1

Gespeeld op: 10-11-2018

Winsum neemt punt mee uit Assen!
Dankzij het enorme doorzettingsvermogen en vechtlust van MD1 uit HC Winsum eindigde een super spannende pot in 1:1.
Vanaf het begin van de wedstrijd stond Winsum, dat vandaag zonder Lieke, Rozemarijn, Selma en Jet moest aantreden en waarin Karin een prima debuut speelde, onder druk. HV Assen zette meteen druk en Winsum had er de handen vol aan om het doel schoon te houden. Verscheidene keren moest keeper Casper ingrijpen en zo bleef de stand lang op 0:0. Door een counter in de 12e minuut kwam Winsum dan volledig verrassend op 0:1 voorsprong. Annabelle leidde de snelle counter in, speelde op het juiste moment over naar Jolijn waar zij uit vrije positie mooi kon inschieten. Deze voorsprong bracht wat verlichting voor het team, maar de druk van Assen werd er vervolgens niet minder door. Assen was er gebrand op de achterstand weg te werken, maar Winsum bleef sterk verdedigen. Zo gingen de teams met 0:1 de rust in.
Na de wissel hetzelfde beeld. Assen vol in de aanval, maar Winsum bleef op zijn hoede en verdedigde uiterst gedisciplineerd. Toch kwam HVA in de 51e minuut op gelijke hoogte. De aanvalster van Assen sloeg een bal hoog richting doel, die via de schouder van Barbara, en langs de vandaag beresterke Casper, toch in het doel belandde. Een zeer twijfelachtig doelpunt bracht de stand zo op een, weliswaar niet onverdiende 1:1. 
Hoe groot de druk van Assen ook na de 1:1 bleef blijkt ook uit het aantal strafcorners. 7 keer mocht HVA proberen uit een strafcorner te scoren, tegenover 1x HCW. Toch bleven alle pogingen zonder succes. Winsum verdedigde met man en macht. Telkens weer stoorden de verdedigers, waarin vooral Barbara vandaag een geweldige wedstrijd speelde, het aanvalsspel van HWA effectief. In de laatste paar minuten kwamen er dan toch nog een paar kleine kansen voor Winsum - Assen was moe gestreden - maar de bal wilde er niet meer in, zodat het bij een ietwat gelukkig, maar obv. de geleverde strijd niet onverdiende 1:1 bleef. 
De coaches waren erg trots op het team, dat na een makkelijke pot vorige week heeft laten zien, hoe het kan vechten. Een enorme inspanning en echte teamprestatie werd geleverd om de vandaag missende spelers te compenseren, en zo werden we terecht met één punt beloond. Door de onverwachte 2:1 zege van GHBS5 tegen Daring staat Winsum nu 2e, maar heeft het behalen van de periodekampioenschap nog steeds in eigen handen. Volgende week tegen Eemsmond en een week later hopelijk de finale tegen GHBS5. Voor Winsum speelden: Casper, Annabelle, Odile, Tom, Noor, Jolijn (1), Tess, Tim, Josefien, Barbara, Iris, Karin

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Winschoten MD1 mixed
MHC Daring-Veendam MD2
GHBS MD10
Eemsmond MD1
GHBS MD5

© 2019 - ALL RIGHTS RESERVED - LISA