5.jpg 6.jpg 7.jpg
 

Eemsmond MD1 - Meisjes D1 (mix): 3 - 7

Gespeeld op: 17-11-2018

HC Winsum blijft ook in Delfzijl ongeslagen
Het team MD1 van HC Winsum heeft door een knappe prestatie ook tegenstander Eemsmond verslagen en kan daardoor volgende week uit eigen kracht de periode titel tegen GHBS5 perfect maken. 
In tegenstelling tot vorige week was het vandaag HC Winsum dat van begin af aan druk op de tegenstander uitoefende. Zo openbaarden zich snel een paar kansen. Desondanks was het Eemsmond dat na 8 min. door een snelle counter verrassend op 1:0 voorsprong kwam. Een klein moment van onachtzaamheid was genoeg en de verdediging was overmeesterd. Toch bleef Winsun er alle vertrouwen in houden en speelde rustig hun eigen wedstrijd. Na 15 minuten werd het team beloond. Door een mooi afstandsschot vanaf de rand van de cirkel kon Jolijn de gelijkmaker scoren. De ban was gebroken. Slechts 2 min. later kwam Winsum door een strafcorner op voorsprong. Variant ‘Pietje’ werd perfect uitgespeeld zodat wederom Jolijn de 1:2 fraai kon intikken. Eemsmond gaf behoorlijk tegengas, maar Winsum verdedigde goed. Josefien, de jongste van het team, was zeer present en verijdelde de steeds gevaarlijke aanvallen over de linker kant. Zo bleef Winsum de bovenliggende partij en kon Lieke de voorsprong voor de rust zelfs nog tot 1:3 uitbouwen. 
In de tweede helft een vergelijkbaar beeld. Winsum zat er bovenop. Vanuit een goede verdediging met een sterke Iris in het midden bleef Winsum aanvallen. Het duurde slechts 4 min. totdat Tom, die na de rust de spits positie had ingenomen, een strakke voorzet kon verzilveren. Zijn eerste doelpunt van het seizoen, en het zou niet zijn laatste blijven vandaag. Met een 1:4 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld. Maar het zou toch nog even spannend worden. Na een kwartier spelen in de 2e helft scoorde Eemsmond 2x snel achter elkaar en was de voorspong tot op 1 doelpunt geslonken. Toch liet Winsum zich niet van de wijs brengen. Er werden mooie aanvallen opgezet, met de 3:5 score door Selma tot gevolg (52.). Hierdoor was de spanning weer enigszins uit de wedstrijd. In de laatste 10 min. liet de conditie van de tegenstander duidelijk na en kreeg Winsum meer ruimte om te combineren. Tom scoorde tot vreugde van de toeschouwers nog een 2e doelpunt en Lieke zette 3 min. voor het einde de 3:7 eindstand door een keihard afstandsschot op het scorebord. 
Als HCW volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen GHBS5 weet te winnen is het team het periodekampioenschap niet meer te nemen en kunnen wij tevreden de zaalcompetitie ingaan. Voor Winsum speelden: Lieke (2), Odile, Selma (1), Jolijn(2), Noor, Tom (2), Tess, Rozemarijn, Iris, Barbara, Josefien Casper en Tim

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Winschoten MD1 mixed
MHC Daring-Veendam MD2
GHBS MD10
H.V.A. MD2
GHBS MD5

© 2019 - ALL RIGHTS RESERVED - LISA