5.jpg 6.jpg 7.jpg
 

Lid worden

Overweeg jij bij Winsum te komen hockeyen? Kom dan gerust een keer langs op ons sportcomplex aan de Wierdaweg 14B. Je mag geheel vrijblijvend drie keer gratis meetrainen om te kijken of hockey iets voor jou is. Uiteraard hebben we een mooie hockeystick voor je te leen. We hopen je snel eens op een van onze trainingen te verwelkomen. Ook op een zaterdag ben je van harte welkom om eens een kijkje te nemen langs de lijn.

Hockey is een teamsport
Bij Winsum leren kinderen spelenderwijs om samen te werken op het hockeyveld. In je eentje kun je geen wedstrijd winnen, met elkaar wel. Teambuilding, sportiviteit en respect spelen daarbij een zeer belangrijke rol. De kinderen staan wekelijks op het hockeyveld om te 'leren' en zich steeds verder te ontwikkelen op sportief en sociaal niveau. De club streeft ernaar om iedereen een leuke tijd te bezorgen; naast het competitie-element staan een gezellige derde helft en clubgevoel bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Hoe ziet een seizoen eruit?
Bij hockeyclub Winsum hebben we een sportcomplex met één veld en een modern, nieuw clubhuis met kleedfaciliteiten. Tijdens het seizoen zal hier zowel op woensdag, als op vrijdag getraind worden. Als spelers daar klaar voor zijn mogen ze meespelen in wedstrijden. Dit wedstrijdseizoen loopt van half augustus tot begin juni en is als volgt opgebouwd:

De eerste helft van de veldcompetitie start in het eerste weekeinde van september en duurt tot eind november. Rond december begint de zaalcompetitie die tot medio februari duurt. Ook de trainingen vinden dan plaats in de zaal (Ripperdahal). Eind februari, begin maart gaan we weer verder op het veld. De competitie duurt dan tot half mei, waarna nog diverse toernooien gespeeld worden. Op onze eigen club sluiten we het seizoen af met een familietoernooi. In de zaal wordt het oliebollentoernooi (januari) gespeeld, dit is tevens de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze toernooien zijn vrienden/ broertjes/ zusjes en ouders die geen lid zijn uiteraard van harte welkom.

Alle reguliere wedstrijden worden in het weekeinde gespeeld. De jeugd speelt op de zaterdag (zaalseizoen meestal op zondag) en de senioren spelen op zondag. We hebben het beleid om per weekend zo veel mogelijk teams samen thuis te laten spelen; levendigheid op de club is hierdoor gegarandeerd.

Wat vraagt HC Winsum van ouders?
Onze club wordt geheel gerund door vrijwilligers. In dat verband zal er dan ook een aantal keer per seizoen een beroep worden gedaan op de ouders van onze jeugdleden. Denk hierbij voornamelijk aan het regelen van vervoer bij uitwedstrijden of het verzorgen van kantinediensten. Ook voor het begeleiden van thuiswedstrijden zijn mensen nodig. Er wordt vanuit de club de mogelijkheid geboden een korte cursus te volgen waardoor ouders jongste-jeugdwedstrijden kunnen begeleiden. Een leuk aspect hiervan is dat u actief bij het spel van uw kind(eren) betrokken bent en het spelletje beter leert kennen. Hiernaast moedigen wij ouders van harte aan om hun kinderen te supporten tijdens de wedstrijden.

Hockey is er voor iedereen
Wanneer je lid wordt bij Winsum is de volgende teamindeling van kracht wat betreft leeftijdscategorie√ęn (peildatum: 1 oktober). Hier kunnen mogelijk uitzonderingen op gemaakt worden.

Categorie Leeftijd Activiteit
F-jeugd 6-7 jaar drietalhockey en spel
E-jeugd 8-9 jaar zestal- en achtalhockey
D-jeugd 10-11 jaar achtal- en elftalhockey
C-jeugd 12-13 jaar elftalhockey
B-jeugd 14-15 jaar elftalhockey
A-jeugd 16-17 jaar elftalhockey
Senioren 18 + elftalhockey

Het tenue
Winsum speelt in een lichtblauw shirt met een zwart broekje/rokje en zwarte sokken. Wanneer de tegenpartij bij een uitwedstrijd een soortgelijke kleur draag, speelt Winsum volledig in het zwart. Ons hele tenue wordt verkocht via onze webshop en bij sporthuis Winsum (Onderdendamsterweg 9 - Winsum). Denk daarnaast aan de aanschaf van een hockeystick, geschikte sportschoenen, gebitsbescherming en scheenbeschermers. 

Lidmaatschap
Lid worden bij Winsum kan via het aanmeldingsformulier. Het lidmaatschap zal ieder seizoen automatisch verlengd worden. Opzeggen van een lidmaatschap dient voor 1 juni te gebeuren. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap en de actuele contributie.

Hoe H.C. Winsum omgaat met jouw gegevens kun je vinden in onze privacyverklaring.


 

© 2023 - ALL RIGHTS RESERVED - LISA